Siirry pääsisältöön

Vaatetuksen sietämätön keveys


Vaatetuksella on aina ollut tietty funktio.
Lämmittää, peittää, paljastaa, jeesata urheilusuoritusta:-), 
rohkaista, vietellä...

Vuosien varrella on tutuksi tulleet myös unisex-vaatteet. 
Mitä olette mieltä unisex-sandaaleista? Vankka kiinnitys jalkaan, ettei vaan lipeä jalasta vai lieneekö tarkoitus estää kaatuminen? Entä mitä pidätte samanlaisista tuulipuvuista?
Toki voi erottautua värillä ei siinä mitään.



BISNESPUKEUTUMINEN

Vaatetus on mennyt vuosi vuodelta yhä rennompaan suuntaan. "Mun aikana" pidettiin tiukasti jakkupukuja. Oltiin tavallaan kuin pukumiehet, mutta kyllä se naisen jakkupuku oli kuitenkin naisellinen. 
Tai siihen liitetyt hulppeat korkokengät, korut ja upeat paidat tekivät niistä sellaiset värivaihtoehtojen lisäksi.

Ensimmäisen kerran havahduin todella rentoon bisnespukeutumiseen Ruotsissa jossa siihen aikaan asui yritykseni hallituksen puheenjohtaja. Pj tosin pukeutui aina tiukasti tummaan pukuun, mutta ei koskaan kravattiin - tämä kravaatittomuus rantautui Suomeen vasta hiukan myöhemmin.
Hän olikin tullut pörssimaailmasta missä mitä ilmeisemmin ei vaatetuksella rentoilla.
Tai menettää ehkä uskottavuutensa.


Oman yritykseni liiketoiminnan saralla on aina osa jengistä pukeutunut rennosti - AD:t ja copyt ainaskin. Kuuluu ikäänkuin heidän imagoonsa. Projektinjohto alkoi pukeutusmiskoodissa hellittämään vähitellen. Ruotsista mallia ottaen.


ARKI ON YHTÄ JUHLAA

Joskus ihmettelen teatterissa tai oopperassa sitä, että pukeutuminen on samanlaista kuin arkena.
Tai sitten niillä ihmisillä arjessa pukeudutaan vielä "rennommin"...

Ymmärrän, että pitkän iltapuvun koodi jättää monen ihmisen tulematta tilaisuuteen jos sellaista ei entuudestaan ole ja sen hankkiminen vain yhtä tilaisuutta varten tuntuu turhalta.
Juhlapukeutuminen voi olla paljon muutakin kuin pitkä iltapuku. Kutsussa onneksi mainitaan yleensä dresscode mikä on kiva niin ei tarvitse arvuutella vaatetusta.

Jotenkin tuntuis kivalta kun ihmiset edes arjesta poikkeaviin tilanteisiin laittaisivat
päälle muuta kuin mitä käyttävät tavallisina päivinä. Vaatetuksella viestitään arvostusta tilaisuuden järjestäjää kohtaan. Nykyisin pukeutuminen ei ole edes rahasta kiinni.
Eikä hyvä maku vaadi kalliita vaatteita.

Nuorten miesten rento ja rohkea tyyli on mieleen, esim. nämä ratikassa bongatut kengät hauskoilla nauhoilla ja vinkeät raitahousut. Tosin lankki olisi saanut näyttämään hitusen paremmilta.


Erotan suomalaisen ulkomailla jo kaukaa.
En hajusta - onneksi - vaan vaatteista.


- Rakkaus on kaikki -












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sunnuntait ovat sinisiä

Siis jos viikonpäivillä olisi värit. Siniseen liittyy monenlaisia tunteita. Toisaalta se  on levollisuutta ja rauhaa. Sellaista kissamaista olemista. Kun on vaan, vähän kuin aika olisi pysähtynyt. Toisaalta se on joskus sellaista odottavaa, ikäänkuin olisi juuri tapahtumassa jotain. Sellaista mikä saa välillä olon tuntumaan levottomalta. Eräänä sinisenä sunnuntaina tunsin tuota levottomuutta. Petasin yläkerran vierashuoneen sänkyjä lastenlasten oltua meillä yökylässä. Kesken sijauksen tuli sellainen olo, että mitähän eräälle vanhalle kollegalleni kuuluu. Oli aikoinaan yrityksessäni projektijohtajana, erittäin hyvänä sellaisena.  En tiedä mistä tuo ajatus tuli. Emme olleet nähneet toisiamme vuosiin, en edes muista milloin viimeeksi. Joitain satunnaisia facebook-kommentteja vaihdettu. Asuukin ihan muualla. Jätin petauksen kesken ja laitoin meseviestin "Mitä kuuluu". Arvatkaa mitä tapahtui..Ystävä laittoi välittömästi vastauksen ja sanoi: Et arvaa,

Maailma muuttuu eskoseni

Niin kliseinen sanonta, mutta niin totta. Surullista ja jollain tapaa haikeaa. Muutokset huomaa monista asioista.  En tarkoita omaa ikää saatika lisääntyneitä kiloja tai lisäryppyjä naamarissa. Toki niistäkin. Ensimmäinen muutoksen huomaaminen oli melkoinen järkytys Jotakuinkin 15 vuotta sitten oli ensimmäinen kesän alku kun saavuttiin mökille eikä isä ja äiti olleetkaan meitä enää vastassa kuten aina ennen. Aina.  Nousin autosta ja katsoin melkein shokissa ympärille. Ei tullut savu saunan piipusta. Ei ollut kukaan viittomassa mihin auto on hyvä parkkeerata. Ei ollut kukaan halaamassa lujasti eikä toivottamassa lämpimästi tervetuloa.  Kaikki näytti niin tyhjältä ja kylmältä. Kokemus oli niin pysäyttävä, että muistan sen ja omat tunteeni vieläkin voimakkaana. Vuodet vierivät ja elämä rullasi. Meistä oli tullut mökin emäntä ja isäntä. Seuraava iso havainto on tältä kesältä Pitkästä aikaa taas havahduin muutokseen kun olin mökin lenkkipolulla.  Tie ja pelt

Mitä jos onni on tässä ja nyt?

Muista unelmoida isosti. Unelmilla on siivet. Ja sitä rataa.  Mitä jos ei ole unelmia eikä haaveita..Onko elämä silloin ohi? Nuoremmalla iällä unelmat liittyvät usein materiaan. Pitää markkinatalouden rattaat pyörimässä ei siinä mitään. Ihan jees vaikkei unelmia olisikaan ja tyytyisi jo nuorena vähempään.  No mitä siitä sitten seuraisi...hmm. Onneksi jokainen voi valita omat unelmansa ja unelmiensa tien. Entä jos onni on tässä ja nyt? Minkälaista elämä on kun ei haaveile eikä unelmoi  isosti. Ei enään. Kun on saavuttanut unelmansa. Kun elää unelmaansa. Tässä. Nyt. Tajuaako elävänsä sitä.  Monesti puhutaan, että pitää osata elää hetkessä. Mutta että hetkessä, ilman suurempia unelmia  eläminen. Siinäpä vasta haastetta. Miksi lätisen tällaisia, varmaan joidenkin mielestä ihan jonninjoutavia.  No siksi, että olen itse juuri tällaisessa tilanteessa. Tilanteessa jossa haaveet ja unelmat on toteutuneet. Ällistyttävä todeta, itsekin havahduin tähän va